Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πουλήστε»… στην MSC

0hamburg

Η Mediterranean Shipping Co «εξασφάλισε τις ευλογίες» της HHLA για την επιχειρηματική είσοδό της στο λιμάνι του Αμβούργου.


Το εκτελεστικό συμβούλιο και το εποπτικό συμβούλιο της HHLA, του κύριου φορέα εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας, συνέστησαν στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά που κατέθεσε η MSC στα 16,75 ευρώ ανά μετοχή. Τον Οκτώβριο, η Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (Bafin) στο Βερολίνο έδωσε επίσης το πράσινο φως για τη συμφωνία, η οποία έκτοτε έχει δεχθεί έντονη κριτική από τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Η προσφορά της MSC λήγει στις 20 Νοεμβρίου και το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένες ρυθμιστικές εγκρίσεις και την έγκριση του κοινοβουλίου της πόλης-κράτους του Αμβούργου.
Στο πλαίσιο της μετακίνησής της στο Αμβούργο, η MSC σχεδιάζει να επεκτείνει τη διακίνηση φορτίου στους τερματικούς σταθμούς HHLA ήδη από το 2025 και να φτάσει σε ελάχιστο όγκο 1 εκατομμυρίου teu από το 2031. Η εταιρεία θα κατασκευάσει επίσης μια νέα γερμανική έδρα στο Αμβούργο μετά το κλείσιμο, με 500 έως 700 υπαλλήλους στην πόλη.
Η HHLA υπέγραψε δεσμευτική προκαταρκτική συμφωνία-πλαίσιο με την MSC και την πόλη του Αμβούργου σχετικά με βασικές πτυχές που σχετίζονται με τη διασφάλιση της εταιρείας και του επιχειρηματικού της μοντέλου μακροπρόθεσμα, με ορισμένα επιμέρους σημεία να οριστικοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες.
Η συμφωνία θα δει, με την επιφύλαξη της έγκρισης του κοινοβουλίου του Αμβούργου, η κοινοπραξία να παρέχει στην HHLA πρόσθετο μετοχικό κεφάλαιο ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια.
Η HHLA θα διατηρήσει την εξουσία λήψης αποφάσεων σχετικά με τον επενδυτικό σχεδιασμό της, διασφαλίζοντας τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων της HHLA στο Αμβούργο και τη διεθνή επέκταση του διατροπικού δικτύου τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter