Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έρχεται» το METEOR

0koyti

Το λιμάνι της Βαλένθια πρωτοστατεί σε ένα φιλόδοξο έργο που στόχο έχει να αυξήσει την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, ειδικά των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με εμπορευματοκιβώτια.
Πρόκειται για το project METEOR, η κοινοπραξία του οποίου αποτελείται από 12 εταίρους που εκπροσωπούν τέσσερις χώρες: την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιρλανδία, το οποίο θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2026, έχει συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ (3,2 εκατομμύρια δολάρια) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Horizon Europe».
Οι επιθεωρήσεις εμπορευματοκιβωτίων έχουν γίνει το επίκεντρο των υπηρεσιών συνοριακής επιθεώρησης, ιδίως στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου οι λιμένες χειρίζονται και διανέμουν το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, είναι ο υψηλότερος κίνδυνος για λαθρεμπόριο λόγω των τεράστιων όγκων και των πολύπλοκων/ετερογενών φορτίων.
Στη σημερινή εφοδιαστική των λιμένων, λιγότερο από το 5% των εμπορευματοκιβωτίων υπόκεινται σε φυσικές επιθεωρήσεις λόγω του μεγάλου όγκου εμπορευμάτων που διακινούνται από τα ευρωπαϊκά τελωνεία.
Η λύση που προτείνεται από το έργο METEOR περιλαμβάνει την ανίχνευση αυτών των τύπων παράνομων ουσιών με έξυπνο τρόπο, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία ανίχνευσης με βάση τους ατμούς που χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες δειγματοληψίας, καθώς και καινοτόμα αναλυτικά όργανα και τεχνικές επεξεργασίας που βασίζονται σε μη στοχευμένο έλεγχο (NTS).
Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών του εργαλείου είναι η φορητή, πολλαπλών χρήσεων φύση του σε σενάρια ελέγχων και ο προσιτός, μη παρεμβατικός χαρακτήρα του με υψηλό ποσοστό ανίχνευσης (DR) και χαμηλό ποσοστό ψευδούς συναγερμού (FAR).
Επιπλέον, οι παράνομες ουσίες που θα ανιχνεύει περιλαμβάνουν ναρκωτικά, εκρηκτικά, ακόμη και βιολογικές απειλές, μεταξύ πολλών άλλων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter