Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κοντά» στο ρεκόρ του το λιμάνι της Σαγκάης – Αυξήθηκε η κίνηση στα Κινεζικά λιμάνια

0China Port9

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των λιμένων της Κίνας από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 230,7 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση 5,2% σε ετήσια βάση (YoY).
Το λιμάνι της Σαγκάης, το οποίο εξέδωσε πρόσφατα το περίγραμμα για ένα σχέδιο εφαρμογής πράσινου ναυτιλιακού διαδρόμου μαζί με τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, σημείωσε αύξηση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων κατά 4,7% YoY. Τον περασμένο μήνα, το λιμάνι μετέφερε εντυπωσιακά 4 εκατομμύρια TEU. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, το λιμάνι χειρίστηκε με επιτυχία 36,1 εκατομμύρια TEU, πλησιάζοντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους των 43 εκατομμυρίων TEU.
Το λιμάνι του Qingdao κατέγραψε επίσης ισχυρή απόδοση, σημειώνοντας αύξηση 12,1% σε ετήσια βάση, συνολικού ύψους 2,4 εκατομμυρίων TEU τον περασμένο μήνα.
Το λιμάνι του Ningbo-Zhoushan είχε επίσης καλές επιδόσεις τον Σεπτέμβριο, με αύξηση 21,6% σε ετήσια βάση TEU. Το λιμάνι πέτυχε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων 33,35 εκατομμυρίων TEU το 2022.
Όσον αφορά τις τιμές των ναύλων εμπορευματοκιβωτίων, ο δείκτης Ningbo Container Freight Index (NCFI) ήταν κατά μέσο όρο 623,1 μονάδες τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση 3,7% από τον προηγούμενο μήνα.
Τον Οκτώβριο, η ναυτιλιακή ζήτηση από το Ningbo στην αγορά της Βόρειας Αμερικής ήταν τόσο χαμηλή που οι περισσότερες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναγκάστηκαν να μειώσουν τη διαθεσιμότητα χώρου ακυρώνοντας ορισμένα ταξίδια.
Το μέσο κόστος μεταφοράς 40GP από το λιμάνι Ningbo προς τα λιμάνια του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ ήταν 1683 δολάρια (-12,0%) και 2174 δολάρια (-14,8%) από μήνα σε μήνα (MoM).
Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των κινεζικών λιμένων έφτασε τα 203,7 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε ετήσια βάση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter