Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέσσερα λιμάνια διεκδικούν το βραβείο ESPO

espo 000

Τα έργα των λιμένων του Γκντανσκ, του Αμβούργου, της Βαλένθια και του Βίγκο έχουν επιλεγεί για τα 13th Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων Θάλασσας (ESPO) για την κοινωνική ένταξη των λιμένων. Η κριτική επιτροπή επέλεξε αυτές τις τέσσερις αιτήσεις από συνολικά έντεκα υποβολές με θέμα τη φετινή έκδοση: "Ρόλος των λιμένων στην ανάκαμψη της πόλης και της τοπικής κοινωνίας".
Το βραβείο ESPO 2021 θα πάει στον φορέα διαχείρισης λιμένων που καταφέρνει να διαδραματίσει καλύτερα ρόλο στην ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση και στη συμβολή στην ενίσχυση της ευημερίας της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής. Το νικητήριο λιμάνι θα αποδείξει σε ποιο βαθμό η εστίαση και οι δραστηριότητές του είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της γύρω πόλης και της τοπικής κοινωνίας και ποια επιτυχημένα μέτρα λαμβάνει για να βοηθήσει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη και ευημερία της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής.
"Οι φετινές παρατηρήσεις καταδεικνύουν την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών λιμένων και την προσαρμοστικότητά τους στις τοπικές συνθήκες. Κάθε λιμάνι έχει επιλέξει να παρέμβει όπου θεωρεί ότι θα μπορούσε να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Ορισμένοι επέλεξαν φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια που θα ενισχύσουν την παρουσία τους, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ευημερία. Άλλοι αγκάλιασαν την τέχνη και τον πολιτισμό που υπέφεραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανοίγοντας τα λιμάνια στο κοινό, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συλλέγοντας κληρονομιά, παλιά και νέα. Προτείνονται επίσης δράσεις για τη δημιουργία φιλικών προς τον πολίτη χώρων που αυξάνουν την ποιότητα ζωής της περιοχής, σε ένα κατά τα άλλα εμπορικό περιβάλλον. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το θέμα της βιωσιμότητας βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Η υψηλή ποιότητα των υποψηφίων δυσκόλευσε την κριτική επιτροπή να επιλέξει έργα και θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή νικητή. Δεν υπάρχουν χαμένοι σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο λιμενικός τομέας κερδίζει στο σύνολό του», σχολίασε ο Δημήτρης Θεολογίτης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του ESPO Award.
Το βραβείο ESPO θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια η παραδοσιακής τελετής απονομής βραβείων ESPO στις 9 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter