Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΣΕΝΑΒΙ - ΟΑΕΔ

0ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ι ΙΙΙ

Στις 29/07/21 έγινε η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με στελέχη του ΟΑΕΔ, για τη συνεργασία του Οργανισμού με τους φορείς των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων, ώστε οι επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ) Τεχνιτών Εργαλειομηχανών και Τεχνιτών Ναυπηγικής Βιομηχανίας να καταστούν αποτελεσματικές για τον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευής. Στη συνάντηση συμμετείχαν :
Από τον ΟΑΕΔ :
1. Θεοδωρίδου Νάσια (Γενική Διευθύντρια του ΟΑΕΔ)
2. Μόσχα Στασού (Διευθύντρια ΟΑΕΔ)
3. Πρωτοψάλτης (Διοικητής ΟΑΕΔ) , ολιγόλεπτη συμμετοχή λόγω συνάντησης με Υπουργό Εργασίας.
Από τους Ναυπηγοεπισκευαστές :
1. Κανακάκης Βασίλης,(Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.)
2. Φανουργάκης Δημήτρης, ('Β Αντιπρόεδρος Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.)
3. Παπουτσόγλου Ευαγγελία (Υπεύθυνη γραφείου & δημοσίων σχέσεων Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.)
4. Πράσινος Φώτης(Πρόεδρος 'Ενωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά)
5. Λειβαδάρος Ρουσέτος,(Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ, Τεχνικός Σύμβουλος Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων).
Κατά τη συνάντηση από την πλευρά ΟΑΕΔ αναφέρθηκε, ότι οι καταρτιζόμενοι εργάζονται 6 περίπου ώρες στην επιχείρηση το πρωί και ακολουθεί 3-4 ώρες μάθημα το απόγευμα, για 4 ημέρες την εβδομάδα. Η Παρασκευή κάθε εβδομάδα διατίθεται μόνο για μάθημα. Η διάρθρωση αυτή είναι ευέλικτη. Η αμοιβή των καταρτιζομένων με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέρχεται στο 75% του ανειδίκευτου εργάτη, για τις ημέρες πρακτικής άσκησης. Εξ αυτών 16,54€ ευρώ ημερησίως καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ (ΕΣΠΑ) και 9,30€ ευρώ(5,24€ ευρώ αμοιβή καταρτιζόμενου και 4,06€ ευρώ ασφαλιστικές εισφορές) ημερησίως από την επιχείρηση.
Συμφωνήθηκαν :
1. Συνάντηση αρχές Σεπτεμβρίου και κοινή Ομάδα Εργασίας για δράσεις προσέλκυσης μαθητευόμενων και άλλες οργανωτικές ενέργειες.
2. Ανίχνευση δυνατοτήτων προσφοράς θέσεων μαθητείας σε επιχειρήσεις για 20-25 καταρτιζόμενους Τεχνίτες Εργαλειομηχανών και για 20-25 Τεχνίτες Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
3. Ανίχνευση δυνατότητας λειτουργίας ΕΠΑΣ στο Πέραμα ή στο Κερατσίνι, δεδομένου ότι τα υφιστάμενα στη Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Ελευσίνα δεν εξυπηρετούν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter