Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξαιρούνται από την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου ο λιμένας Λινοπεραμάτων και τρία αλιευτικά καταφύγια

00iraklio

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρεθούν από την παραχώρηση του Λιμένα του Ηρακλείου συγκεκριμένες περιοχές που δεν απαιτούνται για την κύρια εμπορική λειτουργία του, επιβεβαίωσε στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.
«Πέρα από τον Ενετικό Λιμένα, που ως σημαντικός αρχαιολογικός χώρος αυτονόητα θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία παραχώρησης», τόνισε στην απάντηση του ο κ. Πλακιωτάκης, «θα εξαιρεθούν επίσης ο λιμένας Λινοπεραμάτων, καθώς και τα τρία αλιευτικά καταφύγια της ‘Αρβης, του Κερατόκαμπου και της Λούτρας. Τόσο για τα Λινοπεράματα αλλά και τα τρία αλιευτικά καταφύγια, εξετάζουμε εναλλακτικά να ενταχθούν στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να αξιοποιήσουν τις θετικές επιδράσεις που η εκκίνηση του διαγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της διαδικασίας αξιοποίησης των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας και εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί και με το λιμάνι του Ηρακλείου.
«Αξιοποίηση», είπε, «δεν σημαίνει πώληση και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ξεπούλημα. Σημαίνει μακροχρόνια μίσθωση έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένου τιμήματος και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημαίνει ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Σημαίνει νέες και σημαντικές θέσεις εργασίας. Σημαίνει ενίσχυση της θέσης κάθε λιμανιού στον παγκόσμιο εμπορευματικό χάρτη. Η αξιοποίηση του λιμανιού, θα ανοίξει νέους, καλύτερους δρόμους για την πόλη και τους κατοίκους του Ηρακλείου, θα δρομολογήσει νέες προοπτικές για την Χώρα μας στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαμορφώσει ένα επενδυτικό περιβάλλον κατάλληλο για την περαιτέρω ανάπτυξη όλης της Κρήτης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter