Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θριάσιο: «Όλα» ή τίποτα...(;)

thriasio

Σε μείζονος σημασίας θέμα τόσο για το επενδυτικό «περιβάλλον» όσο και για την οικονομική ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής του Θριάσιου πεδίου εξελίσσεται ο διαγωνισμός για το Θριάσιο. Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» από την πλευρά των επενδυτικών σχημάτων εκφράζεται «προβληματισμός» για το γεγονός της καθυστέρησης «συσσωμάτωσης» στην διαγωνιστική διαδικασία συμπληρωματικής έκτασης στην οποία ενυπάρχουν σιδηροδρομικές υποδομές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των παραγωγικών τάξεων το γεγονός της ύπαρξης των σιδηροδρομικών υποδομών είναι καθοριστικής σημασίας για τις συνδυασμένες μεταφορές κυρίως δε για την βιωσιμότητα των επενδύσεων σε αποθηκευτικούς χώρους όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για την σημασία του Θριάσιου αλλά και του «συμπληρωματικού» ρόλου που αυτό μπορεί να διαδραματίσει με το λιμάνι του Πειραιά.

Εκ των γεγονότων τα επόμενα ίσως 24ωρα αποβούν «κρίσιμα» για την εξέλιξη που θα λάβει ο διαγωνισμός καθώς η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ δεν έχει ενσωματώσει τις αλλαγές που ζητά μερίδα των ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων. Στις sotto voce πάντως συζητήσεις μεταξύ χρηστών λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και κύκλων των παραγωγικών τάξεων αναφορικά με την COSCO πιθανολογείται η ύπαρξη ενός “plan b” που συσχετίζεται με την βιομηχανική ζώνη στα Οινόφυτα ( με σιδηροδρομική εξυπηρέτηση) όπου επίσης το ενδιαφέρον για επενδύσεις καταγράφεται έντονο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter