Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διήμερο Σεμινάριο για τις διοικήσεις και τα στελέχη των Οργανισμών Λιμένα διοργανώνει η ΓΓΛΛΠΝΕ

 Ε1 5 e1453377639237 660x330Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνει διημερίδα σεμιναριακού χαρακτήρα στο αντικείμενο “Ειδικά Θέματα Εποπτείας και Διαχείρισης των Οργανισμών Λιμένα Α.Ε ”. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου 2016, στο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα απευθύνεται στους προέδρους / διευθύνοντες συμβούλους των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε καθώς και σε στελέχη τους. Κύριος στόχος του διήμερου σεμιναρίου αποτελεί η ενημέρωση των διοικήσεων και των στελεχών των Οργανισμών Λιμένα για θέματα αρμοδιοτήτων της ΓΓΛΛΠΝΕ και γενικότερα για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε.

Επιπροσθέτως, σκοπός της διημερίδας είναι η ανταλλαγή απόψεων των στελεχών των Οργανισμών Λιμένα με τις Υπηρεσίες της ΓΓΛΛΠΝΕ, η καταγραφή των προβλημάτων τους καθώς και η διατύπωση / αξιολόγηση προτάσεων για την άμεση και αποτελεσματική λύση τους.

Ενδεικτικά, η θεματολογία της διημερίδας, θα καλύψει θέματα Διαχείρισης Παραχωρηθέντων Χώρων, Οικονομικής Διαχείρισης Λιμένων, Ειδικά θέματα Λιμενικής Λειτουργίας, Αναπτυξιακής και Επιχειρηματικής Πολιτικής στο χώρο των Λιμένων, Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας, Λιμενικής Στρατηγικής στην Ευρώπη και την Ελλάδα κ.α.

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ αλλά και άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σημειώνεται ότι με εισηγήσεις τους θα συμμετέχουν ο κος Κων/νος Χλωμούδης, Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της λιμενικής βιομηχανίας (Λιμενικά δίκτυα, Συμμαχίες, ρόλος των Mega Carriers, θέματα Ανταγωνισμού) και ο κος Αθ. Πάλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γενικός Γραμματέας MedCruise, ο οποίος θα μιλήσει για την ανάπτυξη και τις προοπτικές των Λιμένων Κρουαζιέρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter