Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αγαπούν» τις κρίσεις…

box trader 1

Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Και για τους liners δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Με την πανδημία να έχει ενισχύει τα έσοδα των liners, η τελευταία πτώση στα έσοδά τους σταμάτησε απότομα από τις εκτροπές της Ερυθράς Θάλασσας, οι οποίες ενίσχυσαν τα καθαρά έσοδα των μεγάλων γραμμών κατά πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Αυτές οι ίδιες εκτροπές θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα έσοδα, καθώς οι όγκοι της περιόδου αιχμής βλέπουν τη ζήτηση να αυξάνεται, εκτιμά η Maritime Strategy International (MSI). Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της Xeneta, η MSI δήλωσε ότι οι συναλλαγές της Άπω Ανατολής-Βόρειας Ευρώπης ανήλθαν στα 3.805 δολάρια ΗΠΑ / FEU στις 14 Μαΐου, περίπου 20% υψηλότερα από ό, τι στα τέλη Απριλίου. Τα στοιχεία της MSI δείχνουν ότι η ανάπτυξη στις ενδομεσογειακές συνδέσεις αυξήθηκε κατά 36.000 TEU και στις συνδέσεις της Βόρειας Ευρώπης-Μεσογείου κατά 68.000 TEU.
Τα λειτουργικά περιθώρια των ναυτιλιακών εταιριών εκμετάλλευσης τακτικών γραμμών για το 1ο τρίμηνο του 2024 έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, εξαιρουμένης της περιόδου κατά τη διάρκεια της έκρηξης που προκλήθηκε από τον Covid, σύμφωνα με την έκθεση της Alphaliner. Τα μέσα λειτουργικά περιθώρια για τη βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων επανήλθαν στο μαύρο, καθώς οι ελλείψεις χωρητικότητας που δημιουργήθηκαν από τις εκτροπές της Ερυθράς Θάλασσας ώθησαν τους ναύλους να αυξηθούν κατά μέσο όρο 27% έναντι του 4ου τριμήνου του 2023.
Το συνολικό περιθώριο κέρδους για τους εννέα μεγαλύτερους παρόχους έφτασε το 11,4%, μια σημαντική ανάκαμψη από το αρνητικό 3,8% που καταγράφηκε το 4ο τρίμηνο του 2023 (το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για τον κλάδο σε πέντε χρόνια).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter