Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναιμική αύξηση εισαγωγών στις ΗΠΑ «βλέπει» η NRF

0koyti

Μετά από μήνες αναφοράς μειωμένων όγκων εμπορευματοκιβωτίων, η National Retail Federation αναφέρει ότι οι προσδοκίες της για τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ βελτιώνονται, με τον Αύγουστο να προβλέπεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο. Συνήθως κατά την περίοδο αιχμής, καθώς οι λιανοπωλητές αποθηκεύουν ισχυρότερες πωλήσεις μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο όμιλος λιανικού εμπορίου αύξησε τις προβλέψεις του για όγκους τους επόμενους μήνες, αν και παρέμεινε σημαντικά κάτω από τις κορυφές που σημειώθηκαν το 2021 και το 2022.
Στην τελευταία έκδοση του μήνα Global Port Tracker, η NRF προβλέπει ότι ο Αύγουστος θα είναι ο μόνος μήνας το 2023 που θα υπερβεί τα επίπεδα εισαγωγών των δύο εκατομμυρίων TEU για τις δώδεκα μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ. Ενώ αναμένουν ότι ο Αύγουστος θα είναι ο μήνας αιχμής για τις εισαγωγές, αύξησαν επίσης την πρόβλεψή τους για τους επόμενους τρεις μήνες και συμπλήρωσαν την πρόβλεψη για το υπόλοιπο του 2023. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, προέβλεπαν εισαγωγές άνω των 5,8 εκατομμυρίων TEU, οι οποίες θα ήταν περίπου πέντε τοις εκατό αύξηση σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια TEU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Η NRF αύξησε την πρόβλεψή της για τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, κυμαινόμενη μεταξύ μισού τοις εκατό και δύο τοις εκατό, καθώς αναμένει ότι οι λιανοπωλητές θα αυξήσουν αργά τους όγκους σε σχέση με τις προηγούμενες προσδοκίες. Ωστόσο, με το αδύναμο πρώτο εξάμηνο του 2023 και μόνο μια αργή αύξηση των όγκων, η NRF προβλέπει τώρα όγκο εισαγωγών ολόκληρου του έτους 2023 στα 22,3 εκατομμύρια TEU, μειωμένο σχεδόν κατά 13% από πέρυσι. Οι εισαγωγές για όλο το 2022 ανήλθαν σε 25,5 εκατομμύρια TEU, μειωμένες λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό από το ρεκόρ των 25,8 εκατομμυρίων TEU που σημειώθηκε το 2021.
Η προσδοκία είναι ότι με τους ισχυρούς οικονομικούς δείκτες και τον μετριασμό του πληθωρισμού, οι λιανοπωλητές θα αρχίσουν να αυξάνουν σιγά-σιγά τους όγκους αφού έχουν μειώσει τα επίπεδα στις αποθήκες που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 12 έως 18 μήνες. Ενώ η NRF λέει ότι οι όγκοι φορτίου θα πρέπει να ξαναρχίσουν καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται, οι μεγάλοι μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένης της Maersk, παρείχαν μια υποτονική προοπτική για το υπόλοιπο του 2023.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter