Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Απειλεί» η Omicron εκ νέου την εφοδιαστική

0koyti

Καθώς τα κρούσματα της Omicron αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι Κινεζικές αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν την επαναφορά των μέτρων των lockdown εμφανώς πιο αυστηροποιημένα σε πόλεις που γειτνιάζουν με μεγάλα λιμάνια. Η επιβολή των μέτρων έχει προκαλέσει την ανησυχία της εφοδιαστικής η οποία περιμένει ένα νέο κύκλο καθυστερήσεων στις εξυπηρετήσεις πλοίων στα κινεζικά λιμάνια που θα ενεργοποιήσει το φαινόμενο του ντόμινο. Shanghai, Shenzhen και Yantian έχουν συγκεντρώσει τα «βλέμματα» της εφοδιαστικής που ήδη καταγράφει καθυστερησεις στην είσοδο και έξοδο φορτηγών οχημάτων για την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας τα μέτρα για την είσοδο και έξοδο των φορτηγών είχαν δημιουργήσει σοβαρές καθυστερήσεις παγιδεύοντας στους χώρους εναπόθεσης φορτία.
Η Seko Logistics με έδρα το Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι οι δραστηριότητές της στη Shenzhen, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών και ενός γραφείου, θα ανασταλεί για μια εβδομάδα μέχρι τις 20 Μαρτίου, με όλο το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις. Πρόσθεσε ότι κανένα φορτίο δεν θα είναι σε θέση να φορτώσει στη Yantian από την επόμενη εβδομάδα και τα πλοία πιθανότατα θα πρέπει να παραλείψουν το λιμάνι. Εν τω μεταξύ, φορτηγά έξω από το Shenzhen δεν μπορούν να εισέλθουν στην πόλη.
Η Shanghai, που βρίσκεται το πιο πολυσύχναστο λιμάνι κουτιών στον κόσμο, έχει επίσης ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ ορισμένα βιομηχανικά πάρκα και εγκαταστάσεις αποθήκης είναι κλειστά, αν και σε σχετικά μικρή κλίμακα. Το Container xChange δήλωσε ότι η εξάπλωση των λοιμώξεων στην Κίνα και οι επακόλουθες απαντήσεις μηδενικού covid θα "περιορίσουν σαφώς σημαντικά την κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων".
Ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας βρισκόταν στο δρόμο της ανάκαμψης φέτος από τις ζημιές που προκλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ωστόσο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τώρα τα lockdowns στην Κίνα θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter