Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αερομαχίες» προσεχώς μεταξύ των liners…

0KUEHNE NAGEL αερο

Αερομαχίες προσεχώς στο νέο «πεδίο» των logistics μεταξύ των liners, των εταιριών ταχυμεταφορών, και όχι μόνο. Η τελευταία ανακοίνωση της Kuehne+Nagel για μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης από την Atlas Air, Inc., θυγατρικής της Atlas Air Worldwide Holdings, Inc., δύο εμπορευματικών αεροσκαφών Boeing 747 – 8F oυσιαστικά «αποκάλυψε» ότι επίκειται αναμέτρηση στις εμπορικές αερομεταφορές με τα αεροσκάφη της Kuehne+Nagel να δρομολογούνται σε εμπορευματικές διαδρομές, όπως του Ειρηνικού. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρία διατηρεί στενή συνεργασία με την Hapag-Lloyd η οποία πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι δεν θα περάσει στον τομέα των αερομεταφορών όπως έχουν κάνει οι Mediterranean Shipping Co, η Maersk και η CMA CGM. Ωστόσο ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Hapag-Lloyd είναι ο Klaus-Michael Kuhne, ιδρυτής του κολοσσού μεταφορέων Kuhne+Nagel, ο οποίος κατέχει μερίδιο 30% στη γερμανική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων.
Η Maersk έχει εξαγοράσει την εξειδικευμένη σε εμπορικές αερομεταφορές Senator International συν δύο cargo αεροσκάφη, ενώ η MSC ανακοίνωσε σχέδια για απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην κρατική ITA Airways της Ιταλίας.
Οι έμμεσες ή άμεσες επιχειρηματικές – επιχειρησιακές κινήσεις των liners για επέκταση στις εμπορευματικές αερομεταφορές ανοίγει ένα νέο κύκλο συζητήσεων για την «τοποθέτηση» τους από άκρου εις άκρον στην εφοδιαστική και τα logistics με το «τελευταίο μίλι» να έρχεται προσεχώς στο προσκήνιο αλλά για τους «ευέλικτους» αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους και θα επενδύσουν οι «μεγάλοι παίκτες» σε κομβικής σημασίας περιοχές της Ε.Ε.. Σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές εκτιμάται ότι θα αλλάξουν το «τοπίο» στις συνδυασμένες μεταφορές δίνοντας ώθηση στα κέντρα διασποράς τα οποία θα «προσφέρουν» πλειάδα επιλογών μεταφοράς για το πελατειακό δυναμικό.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter