Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο λιμενικό μοντέλο ανάπτυξης δημιουργεί η πανδημία

0GioiaTauro

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ηγεσίες των λιμένων ανά τον κόσμο. Καθώς τα απόνερα του πρώτου κύματος της πανδημίας άφησαν το αποτύπωμά τους οι διοικήσεις έχουν στραφεί στην ανεύρεση «αντίδοτων» στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος που θα επαναφέρει τοπικά lockdown.

Σε πρόσφατο webinar αναλυτής του Drewry αναφέρθηκε σε στοιχεία που αποτελούν ενδείξεις της διαμόρφωσης ενός μοντέλου όπου τα λιμάνια θα συν-επενδύουν με εξειδικευμένα funds υπό το κράτος της ασάφειας για τις μελλοντικές εξελίξεις που επιβάλει η πανδημία. Δεδομένου ότι οι όποιες λιμενικές επενδύσεις απαιτούν τεράστια κεφάλαια το υπό συζήτηση μοντέλο φαίνεται ότι θα «τρέξει» προσεχώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε το webinar.
Με τις περισσότερες από τις οικονομίες του κόσμου να επιστρέφουν σε κάποια μορφή κανονικότητας μετά τα lockdowns, ο λιμενικός τομέας φαίνεται να έχει περάσει το χειρότερο γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για μεσοπρόθεσμους έως μακροπρόθεσμους επενδυτές.
Οι προβλέψεις του Drewry δείχνουν ότι τα επίπεδα παγκόσμιας απόδοσης δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από το COVID-19 μέχρι το 2021 το νωρίτερο, αλλά το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εμπόριο θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2025.
Η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει έργα υποδομής, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να εγκαταλειφθούν έως ότου σταθεροποιηθεί η αγορά. Αυτό με τη σειρά του θα εμπόδιζε την παγκόσμια ετήσια ανάπτυξη προσμετρημένη σε TEU’s.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter