Δευ10262026

Last updateΔευ, 26 Οκτ 2026 8am

Στο... λιμάνι ο υπουργός ενόψει Brexit

Another Strong Year for Associated British Ports2

“Των φρονίμων τα παιδιά...» και ο υπουργός David Jones επισκέφθηκε την Associated British Ports (ABP) στο Southampton κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι ευκαιρίες αλλά και ο ορίζοντας της διαδικασίας διαπραγματεύσεων της Βρετανίας με την ΕΕ ενόψει του Brexit. Ασχέτως αν το λιμάνι του Southampton διαδραμματίζει σημαίνοντα ρόλο στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Βρετανίας η Βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη αντιληφθεί τις προκλήσεις και για το λιμενικό της σύστημα ενόψει της εξόδου από την ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι όπως εμπειρογνώμονοες επισημαίνουν η μεγάλη πρόκληση θα είναι η στοιχειοθέτηση νέας λιμενικής πολιτικής , εκτός της σφαίρας επιροών της ΕΕ, αλλά και η απάντηση στα ερωτήματα για τις επιλογές που θα γίνουν σε σχέση με τα παγιωμένα της λιμενικής πολιτικής της ΕΕ.

Είναι προφανές σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι ότι οι επιλογές θα γίνουν με γνώμονα το συμφέρον της Βρετανίας αλλά και με γνώμονα τις σχέσεις που υπάρχουν με το υπερατλαντικό λιμενικό σύστημα αλλά και με το Ευρωπαϊκό καθώς τα ζητήματα του short sea φαίνεται να λαμβάνουν νέα διάσταση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52