Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καλαί: Έκλεισε το λιμάνι λόγω «κολυμβητών» μεταναστών

calais port 12

Κολυμπώντας επεχείρησαν χθες βράδυ στο λιμάνι του Καλαί μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Βρετανία να επιβιβαστούν (!) σε πλοία γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το λιμάνι σχεδόν για ένα δίωρο.
Ειδικότερα λίγο μετά τις 3 τη νύχτα, τοπική ώρα, εντοπίστηκαν οι μετανάστες να κολυμπούν στο λιμάνι του Καλαί με προορισμό τις αποβάθρες αναχωρήσεων των οχηματαγωγών που εκτελούν δρομολόγια για το Ντόβερ της Αγγλίας, όπως δήλωσε ένας από τους διασώστες ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες.
Το λιμάνι έκλεισε και διεξήχθησαν έρευνες ενώ τα πλοία που αναχωρούσαν για την Αγγλία ακινητοποιήθηκαν και εκείνα που έρχονταν από το Ντόβερ περίμεναν ανοικτά του Καλαί, σύμφωνα με όσα είπαν τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περιπολικό σκάφος έκανε έρευνες στο λιμάνι μαζί με διασώστες , ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφος των τελωνείων αλλά και αλιευτικά.
Τελικά ένας μετανάστης κατάφερε να φθάσει στην αποβάθρα και ακόμα ένας περισυνελέγη από σκάφος διάσωσης. Και οι δύο παραδόθηκαν στους διασώστες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Σχεδόν 4.000 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σουδανοί, ζουν στον καταυλισμό του Καλαί, τη λεγόμενη «Ζούγκλα του Καλαί», σύμφωνα με καταμέτρηση του γαλλικού κράτους στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στα 5.000 ανθρώπους. Στο παρελθόν μετανάστες έχουν κάνει μαζικές επιχειρήσεις είτε κατάληψη πλοίου είτε εισόδου στο λιμάνι αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter