Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πακτωλός χρημάτων για εκβαθύνσεις

Port of Rotterdam

Σημαντικά μεγάλα κονδύλια πρόκειται να ξοδευτούν μέσα στο 2017 για εκβαθύνσεις λιμένων ποτάμιων διασυνδέσεων και για βελτιώσεις βυθισμάτων σε λιμάνια τα οποία μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν από τις μεσαίας και άνω κατηγορίας πλοία. Αναλυτές θέλουν την εικόνα αυτή να αποτελεί απόδειξη της πραγματικότητας για το τι μέλλεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς διατυπώνονται φοβίες ότι δεν αποκλείεται η σύγχρονη ναυπηγική να παρουσιάσει και μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοία.

Με δεδομένο ότι την τελευταία πενταετία τα μεγέθη των πλοίων αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο σε σχέση και αντιστοιχία με εύρος 30ετίας δικαιολογεί τις ανησυχίες οι οποίες εν μέρει φαίνεται ότι πανικοβάλλουν τις ηγεσίες των λιμανιών που αδυνατούν πλέον να προβλέψουν τα μεγέθη.

Ωστόσο έγκυροι παρατηρητές υπενθυμίζουν ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα είναι αυτό που θα δώσει το ρυθμό καθώς είναι γνωστό ότι σε παγκόσμια κλίμακα σοβεί οικονομική κρίση η οποία είναι ανισόρροπη κατά γεωγραφικές περιοχές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter