Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η αρχή του μέλλοντος στο M2M

computer game

Στο πεδίο των αυτοματισμών έχει περάσει δυναμικά η Maersk και το UASC που ανακοίνωσαν τη χρήση των επικοινωνιών M2M μέσω του internet. Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες εφαρμογές που δίνει την ευκαιρία να συνεργάζονται εξ αποστάσεως μηχανές γεγονός που ουσιαστικά ανοίγει μια νέα σελίδα σε θέματα λιμενικών λειτουργιών.

Πρόσφατα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο συνεδρίου τα θέματα των αυτοματισμών κυριάρχησαν ιδιαίτερα δε για τον λιμενικό τομέα, όπου το επόμενο στάδιο όπως και το TheSeaNation έχει παρουσιάσει, είναι ο πλήρης αυτοματισμός με την «ανυπαρξία» εμπλοκής ανθρώπινου δυναμικού παρά μόνο πίσω από τις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι θα δέχονται στοιχεία για φορτία από πλοία και επιχειρήσεις διοργανώνοντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε μηδενικό χρόνο την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τα λιμάνια.

Οι συζητήσεις πρέπει να θυμίσουμε ότι έχουν φτάσει σε επίπεδο όπου επιστημονικό δυναμικό διερευνά πλήρη αυτοματοποίηση των πλοίων, αλλά όπως δείχνουν τα δεδομένα, θα προηγηθούν τα λιμάνια με ένα μέσα από δεύτερο κύμα επενδύσεων σε τεχνολογίες και αυτοματισμούς που προσομοιάζουν με αυτούς της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου ρομπότ διακινούν υλικά αποθηκεύουν ή χρησιμοποιούν απευθυνόμενα σε άλλα ρομπότ.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Hyundai Heavy Industries σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τρέχει ένα project που αφορά τα έξυπνα πλοία ώστε να καταστεί η διαχείριση στόλων στο πλαίσιο της ευρείας εφαρμογής των αυτοματισμών καταφανώς συμφερόμενη στο μανατζάρισμα και τις λειτουργίες.

Χωρίς αυτό να αποκλείει και την επέκταση της ηλεκτρονικής συνεργασίας με τα λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter