Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωση γραφειοκρατίας επιδιώκει ο ESPO

espo logo.jpg

Ο ESPO και τα μέλη του, έχουν αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για τον καθορισμό ορισμένων φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών βημάτων, προς την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και τη διευκόλυνση του εμπορίου. Ο ESPO θεωρεί πως η πρόσφατη αξιολόγηση των οδηγιών RFD και VTMIS, αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους, η RFD δεν έχει υλοποιηθεί σωστά και ως εκ τούτου δεν έχει επιτύχει τους στόχους της.

Η ανάλυση αυτή, είναι το πρώτο βήμα για τον οδικό χάρτη.

Επιπλέον, ο ESPO προσδιορίζει τα ακόλουθα βήματα στο δρόμο προς την απλούστευση και τον εξορθολογισμό των εκθέσεων:

-Ο ESPO θεωρεί ότι η καλύτερη λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων συστημάτων υποβολής εκθέσεων που μοιράζονται τις ίδιες λειτουργικές προδιαγραφές.

Η λύση αυτή, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η ηλεκτρονική υποβολή εκθέσεων γίνεται μέσω ευέλικτων συστημάτων που εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των δεδομένων.
Τα πλοία που καταπλέουν σε λιμένες της ΕΕ θα πρέπει να αναφέρουν τα ίδια στοιχεία δεδομένων σε κάθε λιμένα της ΕΕ με την ίδια μορφή και μόνο όταν δικαιολογούνται από τοπικές συνθήκες, πρόσθετα δεδομένα.

Ο ESPO καλεί την Επιτροπή να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας για να συμβάλει στην επίτευξη των παραπάνω ασκήσεων.
Εν κατακλείδι, για τις ευρωπαϊκές λιμενικές αρχές, η πραγμάτωση της εσωτερικής αγοράς για τις θαλάσσιες μεταφορές αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.
Για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, η κύρια έμφαση θα πρέπει να θεσπίσουν για τη διοικητική απλούστευση και την άρση των τελωνειακών εμποδίων σε αγαθά ΕΕ μεταφέρονται μεταξύ λιμένων της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter