Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια: Οι αυτοματισμοί είναι το παρόν, η ρομποτική το μέλλον

amv

Οι αυτοματισμοί είναι το παρόν, η ρομποτική το... μέλλον για τα λιμάνια. Πρόκειται για μία εκ των διαπιστώσεων-συμπερασμάτων που εξήχθησαν στις συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο διήμερης διοργάνωσης που έγινε στο Λονδίνο όπου εξειδικευμένα στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας συνεξέτασαν το θέμα των αυτοματισμών και όχι μόνο.

Ο απολογισμός των επενδύσεων σε αυτοματισμούς στα λιμάνια που έχουν γίνει μέσα στο προηγούμενο έτος σε παγκόσμια κλίμακα είναι έως και θεαματικός ως προς τα δαπανηθέντα κεφάλαια ενώ ανάλογου ύψους είναι και οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πληροφορικής επί των οποίων «στηρίζονται» οι πλατφόρμες οργάνωσης και λειτουργίας των επίγειων μέσω στα λιμάνια.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί αναλυτές εστιάζουν στην αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώνουν οι ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και τα λιμάνια από τα καθημερινά σέρβις τους (αποτελέσματα 24ώρου) καθώς πέραν της στατιστικής αξίας τους παρέχουν δομικής σημασίας στοιχεία για την πιλοτική εφαρμογή στο αμέσως προσεχές μέλλον ρομποτικών εφαρμογών όπου ο ανθρώπινος παράγοντας θα εμφανίζει μηδενικό συντελεστή εμπλοκής στις επίγειες δραστηριότητες και μοναδική παρουσία μέσα σε ένα «κεντρικό δωμάτιο» ελέγχου όπου οι υπολογιστές θα δίνουν εικόνα για το τι γίνεται.

Σε σχολιασμούς ότι αυτά είναι του μέλλοντος εξειδικευμένοι αναλυτές σημειώνουν ότι ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές που αποτελούν εξέλιξη κατ αναλογία προγραμμάτων της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας όπου ρομπότ εφοδιάζουν τους «συναδέλφους τους» με τα κατάλληλα υλικά για τη σύνθεση ενός οχήματος.

Δείτε το σχετικό video, στο οποίο αποτυπώνεται μία πρώτη προσέγγιση- αντίληψη της ρομποτικής στα λιμάνια

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter