Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Ζημιά κοντά στα 10 εκατ $ «βλέπει» η Carnival από το κλείσιμο του λιμένα Βαλτιμόρης

0Baltimori

Μια αθέατη μέχρι πρότινος δραστηριότητα του λιμένα της Βαλτιμόρης έφερε στο φως η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key από την πρόσφατη σύγκρουση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dali».
Τα τελευταία 15 χρόνια, η Βαλτιμόρη είναι ένα λιμάνι κρουαζιέρας που φιλοξενεί πλοία όλο το χρόνο. Διακινώντας περισσότερους από 200.000 επιβάτες ετησίως πριν από την πανδημία, η Βαλτιμόρη επωφελήθηκε έντονα από τις επιθυμίες των ταξιδιωτών να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια «πιο κοντά στο σπίτι» και να αποφύγουν τα αεροπλάνα. Η αύξηση της κρουαζιέρας κοντά στο λιμάνι βοήθησε τη Βαλτιμόρη να φτάσει σχεδόν τους 450.000 επιβάτες το 2023 με την προσδοκία συνεχιζόμενων ισχυρών αποτελεσμάτων το 2024.
Οι δύο κύριες γραμμές κρουαζιέρας που πλέουν από τη Βαλτιμόρη είναι η Carnival Cruise Line και η Royal Caribbean International, και οι δύο με δρομολόγια όλο το χρόνο από το λιμάνι. Πέρυσι, η Βαλτιμόρη καλωσόρισε επίσης τη Norwegian Cruise Line με δρομολόγια homeport και η γραμμή έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει αυτό το φθινόπωρο για δύο δρομολόγια. Μικρότερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της American Cruise Lines, χρησιμοποιούν ως homeport στη Βαλτιμόρη εποχιακά.
Σε ενημέρωση των αναλυτών και επενδυτών της η Carnival Cruise Line προέβλεψε αντίκτυπο έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων στα κέρδη της λόγω των διαταραχών στη Βαλτιμόρη. Είναι μικρό συνολικά το ποσό αυτό για μια εταιρεία που προέβλεψε έσοδα EBITDA ύψους 5,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2024. Συγκριτικά, η εταιρεία δήλωσε στους αναλυτές ότι αναμένει τώρα και τον αντίκτυπο από την αναδρομολόγηση των κρουαζιέρων μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα ύψους περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων έως τον Νοέμβριο του 2024.
Μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δίαυλος μετά την απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατικό λιμάνια θα είναι αποκλεισμένο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter