Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό Κυπριακή σημαία το Spectrum of the Seas

0Spectrum of the Seas

Την Κυπριακή σημαία ύψωσε το κρουαζιερόπλοιο Spectrum of the Seas με την ένταξή του στο Κυπριακό νηολόγιο. Με αφορμή το γεγονός ο υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης σε δήλωσή του ανέφερε τα ακόλουθα:
«Χαιρετίζω τη σημερινή ανακοίνωση του Ομίλου Royal Caribbean με την οποία ενημερώνει για τη δημιουργία γραφείου του Ομίλου στην Κύπρο καθώς και για εγγραφή κρουαζιερόπλοιου στο Κυπριακό Νηολόγιο, και πιο συγκεκριμένα του πλοίου Spectrum of the Seas που από την περασμένη Παρασκευή έχει υψώσει την Κυπριακή σημαία.
Η απόφαση της εταιρείας αποτελεί απτό παράδειγμα του τρόπου που η Κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία. Ως γνωστό, η Κύπρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών και Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, είχαν διευκολύνει τον επαναπατρισμό και τις αλλαγές πληρωμάτων πέραν των 65000 ναυτικών ενώ εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία το Εθνικό Πρόγραμμα που υιοθετήσαμε για εμβολιαστική κάλυψη 40000 ναυτικών. Τα πιο πάνω μαζί με την εξυπηρέτηση που προσφέραμε έβαλαν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.
Η απόφαση της εταιρείας για δημιουργία μόνιμης έδρας στην Κύπρο η οποία θα αποτελέσει το κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η εμπιστοσύνη που η εταιρεία έχει επιδείξει στην Κυπριακή Σημαία δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά ευρύτερα και στην εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο ποιοτικής κρουαζιέρας γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου.
Η βελτίωση του ναυτιλιακού μας προϊόντος και η ενίσχυση των κινήτρων και της εξυπηρέτησης μας, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται μέσα από την εθνική Στρατηγική “SEA Change 2030”, έχουν θέσει γερές βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον για την Κυπριακή Ναυτιλία.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter