Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη «στρατόσφαιρα» το βαρέλι- Σε τροχιά για τα 150 δολάρια…

petrelaio 00

Ανεβαίνουν οι τιμές στα πετρελαιοειδή.

Η τιμή του μπρεντ τα ξημερώματα της Τετάρτης ενισχύεται 5% στα 110,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αμερικανικού αργού καταγράφει ανάλογη άνοδο στα 108,25 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση θα έχει συνέχεια, με τις τιμές του πετρελαίου να επιστρέφουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κοντά στα 150 δολάρια το βαρέλι. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις θα έχει γίνει πραγματικότητα ένα εφιαλτικό σενάριο για την διεθνή οικονομία για επιστροφή στην ύφεση, αφού θα ασκήσει ισχυρότατες πιέσεις στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κρατών.

Στο μεταξύ οι χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας συμφώνησαν να απελευθερώσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης τους για να στείλουν "ένα ενοποιημένο και ισχυρό μήνυμα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη προμηθειών" ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, τα 31 κράτη μέλη της υπηρεσίας που εδρεύει στο Παρίσι σημείωσαν με ανησυχία τις επιπτώσεις των "κατάφωρων ενεργειών" της Ρωσίας στην ενεργειακή ασφάλεια και εξέφρασαν στήριξη για κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα.

Σημείωσαν ότι η εισβολή της Ρωσίας πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο ήδη στενών παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, αυξημένης αστάθειας των τιμών, εμπορικών αποθεμάτων που βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2014 και περιορισμένης ικανότητας των παραγωγών να παρέχουν πρόσθετη προσφορά βραχυπρόθεσμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter