Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Motor Oil: Δυναμικά σε προμήθεια ρεύματος και παραγωγή νέου ναυτιλιακού μαζούτ

0motorOil

Δύο νέα που θα καθορίσουν τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις αναμένει τους δύο πρώτους μήνες του Φθινοπώρου ο όμιλος της Motor Oil.
Το πρώτο αφορά στην έγκριση της εξαγοράς της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG και το δεύτερο τις μελέτες για τις αναγκαίες αναβαθμίσεις του διυλιστηρίου της Κορίνθου προκειμένου να παράγει για τη ναυτιλία το μαζούτ χαμηλότερου θείου, όπως ορίζουν οι σχετικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Τα παραπάνω αναδείχθηκαν από την conference call της διοίκησης της Motor Oil με τους οικονομικούς αναλυτές, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης αναφορικά με την απόκτηση της NRG (συμφερόντων Χανδρή) είπε πως βρίσκονται σε αναμονή των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Ο ίδιος φέρεται να εκτίμησε πως τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο η εταιρία θα είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στην αγορά υπό τη σκέπη του ομίλου της Motor Oil. Ο ίδιος σημείωσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι η NRG θα αποτελέσει το όχημα εισόδου του ομίλου και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τη χαρακτήρισε μικρή μεν, δυναμική δε.
Ο ενεργειακός όμιλος αναμένει για το ίδιο διάστημα και άλλα επενδυτικά νέα. Η διοίκηση σημείωσε πως έως τον Οκτώβριο θα έχει στη διάθεση της την μελέτη που θα περιγράφει τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ναυτιλιακών καυσίμων όπως αυτές της έχει ορίσει η κοινοτική νομοθεσία.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής conference call, συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία για τη μείωση των πωλήσεων της βενζίνης στο σύνολο της αγοράς τον Ιούλιο παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, αλλά και η μεγάλη αύξηση των όγκων προς την ναυτιλία και την αεροπορία.
Η διοίκηση της Motor Oil απέδωσε τις δύο τελευταίες θετικές εξελίξεις τόσο στην άνοδο των τουριστικών αφίξεων όσο και στο καλύτερο μείγμα του καλαθιού με προϊόντα αργού των διυλιστηρίων που δίνει τη δυνατότητα στα διυλιστήρια να διαμορφώνουν καλύτερες τιμές πώλησης.
Πηγή: euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter