Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επαφές Calfrace - EΛΠΕ για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος

elpe ellinika petrelaia egkatastaseis fotografia arxeiou

Σε συζητήσεις με την αμερικανική Calfrac, με στόχο την επανενεργοποίηση των παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, βρίσκονται τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ (ΕΛΠΕ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, από το βήμα του ενεργειακού συνεδρίου Global Oil & Gas. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γρηγορίου, τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 25% των δικαιωμάτων στην παραχώρηση, ενώ η Calfrac το 75%.

Παράλληλα ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει τις ερευνητικές εργασίες στον Πατραϊκό Κόλπο, όπου «αν υπάρχει πετρέλαιο, τα απολήψιμα αποθέματα θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών».

Τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, ενδιαφέρονται και για την ταχεία ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την παραχώρηση χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα, στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπογράφουν οι συμβάσεις για τις περιοχές Άρτας - Πρέβεζας, Αιτωλοαρκανανίας και βορειοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τις θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter