Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Ιράν διαμηνύει ότι θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου

petrelaio 02 180 b

Στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου διαμηνύει ότι θα προχωρήσει το Ιράν, υπονομεύοντας τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας να καταβάλλουν προσπάθειες για την εξισορρόπηση της αγοράς του "μαύρου χρυσού". Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής για διεθνείς υποθέσεις στην εθνική ιρανική πετρελαϊκή εταιρεία (NIOC), Seyed Mohsen Ghamsari, σημείωσε πως η παραγωγή πετρελαίου έχει φθάσει στα 3,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τους επόμενους μήνες, θα αυξήσει την παραγωγή στα προ κυρώσεων επίπεδα (ήτοι 4 εκατ. βαρέλια).

Οι δηλώσεις έρχονται να αμβλύνουν τις όποιες προσδοκίες για συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών για "πάγωμα" της παραγωγής και μετά από τη συμφωνία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας. Σημειωτέον πως σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας είναι ήδη τεταμένες.

Εν τω μεταξύ, πάντως, οι τιμές του αργού ανακάμπτουν, με το αμερικανικό WTI παραδόσεως Οκτωβρίου να κερδίζει 0,85% στα 45,21 δολάρια το βαρέλι και το Brent Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, να ενισχύεται κατά 0,91% στα 47,69 δολάρια.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter