Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα πτώση για την τιμή του πετρελαίου με το "βλέμμα" στη Ντόχα του Κατάρ

shell gas

Πτωτικά για δεύτερη συνεχή ημέρα κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, καθώς η αγορά "ζυγίζει" την πιθανότητα να αποφασιστεί ανώτατο όριο παραγωγής στη συνάντηση της Ντόχα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, συναντώνται στο Κατάρ την Κυριακή για να συζητήσουν το ενδεχόμενο περιορισμού της παραγωγής τους προς στήριξη των τιμών. Ωστόσο, μεγεθύνονται οι αμφιβολίες πως ακόμη και εάν καταφέρουν να πετύχουν συμφωνία, είναι πιθανό να μην έχει τόσο ισχυρή ώστε να ανακουφίσει από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια υπερπροσφορά αργού.
"Εάν αποφασιστεί πάγωμα της παραγωγής, αντί για μείωση, η επίδραση στα φυσικά αποθέματα πετρελαίου θα είναι περιορισμένη", σχολιάζει στο μηναίο της report η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 26 σεντς ή 0,6% στα 41,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ωστόσο βρέθηκε να διαπραγματεύεται από το χαμηλό των 40,84 δολ. έως το υψηλό των 42,16 δολ. στη διάρκεια των συναλλαγών. Για την εβδομάδα, η τιμή διεκδικεί κέρδη άνω του 3%.
Η τιμή του brent έχασε 34 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 43,84 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
Πηγή:capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter