Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Shell «ετοιμάζεται» για τη BG

shell457 b b

Η Royal Dutch Shell, η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου της Ευρώπης, μείωσε περαιτέρω τα σχέδιά της για δαπάνες το 2016, καθώς προετοιμάζεται για την εξαγορά του ομίλου BG εν μέσω μειούμενων τιμών του αργού. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενοποιημένη εταιρία σχεδιάζει να ξοδέψει 33 δισ. δολάρια κατά το επόμενο έτος, δηλαδή χαμηλότερα από την προηγούμενη guidance της Shell που ήταν στα 35 δισ. Όπως ανακοίνωσε η Shell επίσης περικόπτει την πρόβλεψη για τις φετινές δαπάνες κατά ένα δισ. σε 29 δισ. δολάρια.

Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου σε λιγότερα από 37 δολάρια το βαρέλι από περίπου 55 δολάρια που κόστιζε την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία τον Απρίλιο, έχει οδηγήσει κάποιους επενδυτές να αναρωτιούνται για το αν η Shell πληρώνει υπερβολικά πολλά. Η εταιρία έχει δικαιολογήσει τη συμφωνία υποστηρίζοντας πως τονώνει την ικανότητά της να διατηρήσει τα μερίσματα, δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρία υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και της προσφέρει περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με πετρέλαιο και αέριο, από την Αυστραλία μέχρι τη Βραζιλία.

«Οι δύο εταιρίες ενώνονται σε ένα περιβάλλον χαμηλής τιμής του πετρελαίου και η περικοπή των σχεδίων δαπανών τους είναι εύλογη», επεσήμανε ο Jason Gammel, αναλυτής της Jefferies International με έδρα το Λονδίνο. «Αυτό δίνει ώθηση στα σχέδια της συμφωνίας», πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter