Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου το 2016

oil barrel stack

Σταδιακή ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου τον επόμενο χρόνο προβλέπουν αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, καθώς η αύξηση της προσφοράς επιβραδύνεται και ανακάμπτει η ζήτηση. Η τιμή του μπρεντ πιθανώς να διαμορφωθεί στα 62,30 δολάρια το βαρέλι το 2016, από τα περίπου 57,60 δολάρια που έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο φέτος, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 30 αναλυτές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 57,00 δολάρια το βαρέλι τον επόμενο χρόνο.

Οι εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών στην αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Οι διεθνείς αγορές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά το ένα τρίτο από τον περασμένο Μάιο και συνεχίζουν να είναι πολύ κάτω από το ήμισυ της αξίας που είχαν πριν ένα χρόνο χάρη στην υπερβάλλουσα προσφορά καυσίμων και την ασθενική ζήτηση. Οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία ενέτειναν τις απώλειες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι πολύ χαμηλότερες τιμές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες τροφοδότησαν τη ζήτηση για καύσιμα σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, ενώ έχει αρχίσει να επιβραδύνεται η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Αυτό θα βοηθήσει να ισορροπήσει η αγορά και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές τους επόμενους μήνες, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Για το 2015, η έρευνα του Reuters προβλέπει η τιμή του μπρεντ να διαμορφωθεί στα 57,40 δολάρια το βαρέλι.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter