Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξάνει… τα FSRU η Γερμανία

0LNG

Η Νορβηγική Höegh LNG υπέγραψε δεύτερη κατά σειρά συμφωνία χρονοναύλωσης με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Δράσης για το Κλίμα (BMWK) για την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).
Στο πλαίσιο της 10ετούς σύμβασης, η FSRU Höegh Gannet θα διατεθεί στον νέο τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στο Brunsbüttel, τον οποίο διαχειρίζεται η νεοσυσταθείσα Deutsche Energy Terminal GmbH.
Το Elbehafen LNG project στο Brunsbüttel αναπτύσσεται από την RWE και τη θυγατρική της Elbehafen LNG σε στενή συνεργασία με την Höegh LNG.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή της να ναυλώσει FSRU στις 5 Μαΐου 2022 ως ένα από τα πρώτα μεγάλα βήματα για τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Από τις αρχές του 2023, τρεις από τις FSRU της Höegh LNG βρίσκονται στη Γερμανία. Το Höegh Esperanza βρίσκεται στο Wilhelmshaven, εξυπηρετώντας τον πρώτο τερματικό σταθμό LNG της χώρας.
Το FSRU Neptune, το οποίο ναυλώθηκε από τη γαλλική εταιρεία ενέργειας TotalEnergies, βρίσκεται στο Lubmin και το Höegh Gannet θα βρίσκεται τώρα στο Brunsbüttel.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter