Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου η μαρίνα - Κικίλιας: Θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν

0Κικίλιας

Την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα-μαρίνας Ναυπλίου, από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο ο υπουργός Τουρισμού.
Ο υπουργός επισκέφθηκε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Βουλευτικό, για να υπογράψει συμφωνία με τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για την παραχώρηση και εκμετάλλευση της υπό δημιουργίας μαρίνας στο Ναύπλιο. Η κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι του Ναυπλίου έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια και το θέμα μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία. Το έργο της μαρίνας αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό της πόλης, θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει περισσότερο το τουριστικό προφίλ του Ναυπλίου.Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο «θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας», επιπλέον «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας όλων και για καλό σκοπό».
Όπως ανέφερε «η κοινωνία του Ναυπλίου δικαιούται αυτό το έργο, τη μαρίνα ελλιμενισμού 210 σκαφών, που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Το αξίζουν οι κάτοικοί της, το Ναύπλιο, η περιοχή. Ανήκει στους κατοίκους του και έτσι θα προχωρήσουμε».
Η υπογραφή παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του βουλευτικού, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, της γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοΐζου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιου Ζαφείρη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter