Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θαλάσσιος τουρισμός: «Ελπίδες» ανάπτυξης και στο yachting

ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΗΣτην «σωστή ρότα» φαίνεται πως έχει εισέλθει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Τουρισμού όσον αφορά στην ανάδειξη των θεμάτων αλλά και των δυνατοτήτων που διανοίγονται μέσα από τον θαλάσσιο τουρισμό και ιδιαίτερα του τομέα του Yachting.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στοιχεία μελέτης που έγινε για λογαριασμό του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που έχουν δημοσιοποιηθεί καταδεικνύουν με απόλυτους αριθμούς την δυναμική του τομέα αλλά και τη σημασία του για την εθνική οικονομία.
Το τελευταίο 48ωρο σε Ναύπλιο και Πόρο ο τομέας του Yachting παρουσιάζεται δυναμικά γεγονός που δεν έχει διαλάθει της προσοχής των φορέων του τουρισμού αλλά και ειδησεογραφικών πρακτορείων που παρακολουθούν «βήμα προς βήμα» την δυναμική άνοδο της Ελλάδας στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.
«Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκαφών αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».
Αυτό δήλωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, στη διεθνή έκθεση Yachting στον Πόρο, προσθέτοντας ότι σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 17.000 σκάφη αναψυχής. Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί η κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί «σκαφάτων και φοροφυγάδων».
Την προηγούμενη ο υπουργός είχε επισκεφθεί το Ναύπλιο όπου έχουν καταπλεύσει υπερπολυτελείς θαλαμηγοί αλλά και μεγάλα σκάφη του yachting.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter