Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Κουρουμπλής: «Ναυτιλία και Τέχνη ενισχύουν τις σχέσεις Ελλάδας Κίνας»

888888888

Η Ελλάδα και η Κίνα εργάζονται από κοινού με στόχο να χτιστεί μια νέα σχέση μεταξύ των δύο λαών, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποδεχόμενος σήμερα, στο Υπουργείο, πολυμελή αντιπροσωπεία Κινέζων καλλιτεχνών που εργάζονται με την πορσελάνη.


Όπως είπε οι τομείς που μπορεί να υπάρξει μεγάλη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι πάρα πολλοί και η Ναυτιλία είναι ένας τομέας που ήδη η συνεργασία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

«Το λιμάνι του Πειραιά ανήκει πλέον στην COSCO και στο Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο στο πλαίσιο ειδικής σύμβασης. Φιλοδοξούμε μέσω του λιμανιού και της συνεργασίας με την Κίνα ο Πειραιάς να γίνει σύγχρονα ναυτιλιακό κέντρο. Πολλοί Έλληνες εφοπλιστές τα τρία τελευταία χρόνια κατασκευάζουν δεκάδες σύγχρονα καράβια στα κινέζικα ναυπηγεία.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δυναμικά θα συνεχιστεί και θα έχει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι και η τέχνη προσφέρεται επίσης για μεγάλη συνεργασία. «Η Τέχνη έχει να κάνει με την καλή έκφραση του ανθρώπου. Η Τέχνη ομορφαίνει τη ζωή, αλλάζει και βελτιώνει την ψυχολογία του ανθρώπου», δήλωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την επίσκεψη στην Ελλάδα και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και ευχήθηκε στους Κινέζους καλλιτέχνες «καλή παραμονή».

Ο Δήμαρχος της πόλης Ρουτζό δήλωσε ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν μακραίωνη πολιτιστική ιστορία. Από το δρόμο του μεταξιού, ως την αδελφοποίηση της Κέρκυρας με το Ρουτζό. Είπε ότι αύριο γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης κινέζικης πορσελάνης βασιλικών κλιβάνων Ru με τίτλο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού» και εξέφρασε την ελπίδα ότι και αυτή η εκδήλωση θα συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών των δύο Λαών.

Η έκθεση γίνεται στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας και θα διαρκέσει ως τις 9 Ιουλίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter