Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Ξηραδάκης «Η διεθνής Ελλάδα στοιχείο αναγνώρισης της Ευρώπης»

0ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στις 16/4/2019 στην Αίγλη Ζαππείου κοινό δείπνο των Ροταριανών Ομίλων Αθηνών, Αθηνών Νότου, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου και Αθήνας Φιλοθέης. Επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής ήταν ο Ναυτικός Οικονομολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ.Γεώργιος Ξηραδάκης.
Αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους Προέδρους Των Ροταριανών Ομίλων και όσους παραβρέθηκαν τόνισε πως στο πρόσωπό του τιμούν την επιρροή που ασκεί η θάλασσα στον Έλληνα αλλά και μία << μη συνηθισμένη πορεία >> ενός ανθρώπου όπου αρχής γενομένης από το ναυτικό επάγγελμα ολοκλήρωσε τις σπουδές του, για να οδηγηθεί και να κατασταλάξει στο ναυτιλιακό τεχνοκρατικό επάγγελμα.
Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην πορεία του στις ναυτιλιακές δραστηριότητες και γενικότερα την Ελληνική Ναυτιλία, σημειώνοντας πως αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό οικονομικό επίτευγμα παγκοσμίως, κάνοντας μάλιστα μια αναφορά στα λόγια του αείμνηστου συγγραφέως Σαράντου Καργάκου μέσα από βιβλίο «Λεύκωμα της Ναυτιλίας» για την μεγάλη περιουσία των Ελλήνων που είναι η θάλασσα. Πράγμα που το αποδεικνύουν άλλωστε και οι αριθμοί, όπως τόνισε, που θεωρούνται αδιάψευστος μάρτυρας για το γεγονός αυτό.
Ο κ. Ξηραδάκης επεσήμανε πως η πρωτιά αυτή δεν αφορά μόνο αριθμούς. Γιατί ναυτιλία δεν σημαίνει πλοιοκτησία μόνο, αλλά περικλείει ένα σύνολο δραστηριοτήτων που συνδέονται και υποστηρίζουν τις θαλάσσιες μεταφορές. Εξήρε δε τη συνεισφορά πολλών γενεών ανθρώπων, που μόχθησαν για να φτάσει η Ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Δεν δίστασε, βέβαια, να αναφέρει πως δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός, ότι όλοι σχεδόν οι κλάδοι της οικονομίας που έχουν ως βασικό πελάτη το κράτος καρκινοβατούν, ενώ η ελληνική ναυτιλία, κλάδος ο οποίος δεν έχει εξάρτηση από το κράτος, εξακολουθεί να ευημερεί. Γνωρίζοντας είπε, τη θαλάσσια οικονομία και την υπεροχή που έχει η Ελληνική Ναυτιλία, μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσο που θα βοηθήσει την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, δίνοντας διέξοδο και στην αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας.
Ο κ. Ξηραδάκης αναφερόμενος στον βασικό λόγο για τον οποίο αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών και να εισέλθει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τη Ν.Δ είναι γιατί η ελληνική Ναυτιλία και πάλι είναι υπο-εκπροσωπούμενη στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επικοινώνησε το όραμά του για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που θα στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η οποία θα δημιουργεί διαρκώς καινούριες θέσεις εργασίας, θα αξιοποιεί τις δεξιότητες των παραγωγικών της συντελεστών και θα ενισχύει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, με απώτερο σκοπό να μπορεί να ανταγωνίζεται επιχειρηματικά στο διεθνές περιβάλλον, στηριζόμενη περισσότερο στις δικές της δυνάμεις. Να επανέλθει, δηλαδή, σε έναν Έλληνα που η πραγματική του δύναμη είναι να δημιουργεί και να παράγει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter