Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα επιβεβαιώνεται στην ψήφιση κάθε νομοσχεδίου

0Santorinios

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρευρέθηκε σήμερα στο studio της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος 7:00» του τηλεοπτικού σταθμού Open Beyond, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την αύξηση του κατώτατου μισθού και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή και μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σειράς θετικών μέτρων, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
«Η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία»
«Το χθεσινό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, από 153 βουλευτές. Δηλαδή με μια ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη. Και τα επόμενα νομοσχέδια θα περάσουν με την ψήφο τουλάχιστον 151 βουλευτών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τις εισφορές, με τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, με το σημαντικότατο μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού που έγινε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το εάν θα ενταχθούν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι δική τους απόφαση. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ψήφιση των νομοσχεδίων και αυτή η πλειοψηφία έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να βγει και τυπικά στις αγορές και να επιτύχει ένα πολύ καλό επιτόκιο 3,6%. Φτάνει μόνο να σας θυμίσω ότι στο success story του κ. Σαμαρά το επιτόκιο ήταν 4,9%».
«Όσον αφορά αυτά που λέγονται για κυβέρνηση μειοψηφίας. Έχουμε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Η αντιπολίτευση έχει στη διάθεση της ένα εργαλείο για να διαπιστώσει εάν είμαστε κυβέρνηση μειοψηφίας ή όχι, την πρόταση δυσπιστίας. Προφανώς δεν το χρησιμοποιεί γιατί γνωρίζει ότι η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να πέσει».
Οφέλη από την αύξηση του κατώτατου μισθού
«Το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο για τους εργαζόμενους, όπως και η ταυτόχρονη κατάργηση του ρατσιστικού μέτρου του υποκατώτατου μισθού. Η αύξηση του 11% όμως, θα είναι θετική και για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης, διότι η αύξηση αναφέρεται και στην απασχόληση ανά ώρα, αύξηση των ημερομισθίων και ωρομισθίων δηλαδή. Η αναλογική αύξηση των εισφορών, εφόσον είναι ποσοστό του βασικού μισθού, είναι πολύ φυσιολογικό να παρατηρείται. Σε σχέση τώρα με τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να θυμίσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιαίτερα με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πληρώνει χαμηλά ασφάλιστρα. Μάλιστα με το προηγούμενο καθεστώς περίπου το 30% των ελεύθερων επαγγελματιών πλήρωνε κάτω από 200 ευρώ, ενώ σήμερα το ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών που πληρώνει λιγότερα έχει πάει στο 80%. Με τη μείωση κατά 7% του ασφάλιστρου σε απόλυτους αριθμούς, έχουμε περίπου 30% μείωση του ασφάλιστρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες». https://www.youtube.com/watch?v=F54BCOe4p_4

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter