Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλ. Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βαθιά ρήξη με το παρελθόν

tsipras-98

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, "θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Λουμπλιάνα ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη».


Μιλώντας σήμερα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας σε εκδήλωση της «Ενωμένης Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε εκτενή αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα,ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στους επόμενους λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, αλλά θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας. Και θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν,ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Ο λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί τον μακρύ, δύσκολο, αλλά γεμάτο ελπίδα και θετικές προσδοκίες δρόμο της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, είπε ο κ.Τσίπρας.
Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και με αφορμή και την κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις του για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την στάση των ευρωπαϊκών χωρών έναντι της κρίσης στην Ουκρανία όπου, όπως είπε, στήριξαν αντιδημοκρατικές και νεοναζιστικές δυνάμεις να ανέλθουν στην εξουσία. Η Ευρώπη, ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν , από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν ήταν τόσο ευρωσκεπτικιστές.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Ακόμα και αν προσπαθεί να υποδυθεί τον Ευρωπαίο υποψήφιο, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεχάσει τις κακές του συνήθειες. Αυτά που τελειώνουν είναι τα ψέματα. Είναι ο καιρός για αλήθειες και για συγκεκριμένες πράξεις, ώστε να κρίνουν οι πολίτες ποιος και πως μπορεί να οδηγήσει καλύτερα και γρηγορότερα στην έξοδο από την κρίση».
Πηγή:ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter