Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Π.Ε.Σ.Α. ενημερώνει για την έγκριση Χρηματοδότησης 59 προτάσεων της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» με 7 ΑΚΕ στην Αττική

0katanalotes

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020». Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. €, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας, μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων, με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές, που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επικροτεί την αξιολόγηση των προτάσεων και επισημαίνει : «Είμαι βέβαιος πως, τα 7 που αφορούν στην Αττική, θα ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική επιχειρηματικότητα».
Ο ΕΣΠ
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς μετά την θετική απάντηση και έγκριση που έλαβε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, για το πρόγραμμα «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πειραιά».
Η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, εγκρίθηκε και μάλιστα με πολύ καλή σειρά κατάταξης, μεταξύ των 56 προτάσεων που εγκρίθηκαν.
Με την ολοκλήρωση των επεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, η πόλη θα γίνει πιο όμορφη, πιο λειτουργική, με μια αισθητά ανακαινισμένη και πιο επισκέψιμη Πειραϊκή Αγορά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter