Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αίρονται τα capital controls για το χρηματιστήριο

gotsis 180 b

Όπως γνωστοποίησε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με υπουργική απόφαση αίρονται οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στην ουσία δηλαδή, θα καταργηθεί, για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές η έννοια του νέου χρήματος. Η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, είναι πιθανόν ακόμα και εντός της ημέρας να πάρει ΦΕΚ, οπότε και να τεθεί σε ισχύ.

Ο κ. Γκότσης εξέφρασε την πεποίθηση πως εντός του β' εξαμήνου του 2016 θα υπάρξει και πλήρης άρση των capital controls για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚ θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Χαρ. Γκότσης υποστήριξε, παράλληλα, ότι σε συνεργασία με το χρηματιστήριο θα δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Πρέπει να φανεί, όπως είπε, ο πραγματικός ρόλος του ΧΑ, που είναι η τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Σχεδιάζεται μάλιστα, σε συνεργασία πάντα με το Χρηματιστήριο Αθηνών, η οργάνωση αγοράς εταιρικών ομολόγων.

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, πρέπει η ελληνική κεφαλαιαγορά να γίνει ανταγωνιστικότερη έναντι των διεθνών.

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter