Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τελετή έναρξης σχολικής χρονιάς «Το Σπίτι της Μαρίας-Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού»

idruma-mria-tsakos-44

Σε μια εξαιρετικά συγκινητική ατμόσφαιρα, το πρωΐ της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου 2014, ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού, έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Μαθητικής Στέγης στα Καρδάμυλα ο Αγιασμός για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Μάρκο, με την παρουσία του Ιδρυτή του Ιδρύματος καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίου Νότη Μηταράκη, του Προέδρου του Ιδρύματος κυρίου Ευθύμιου Μητρόπουλου, μαθητών του «Σπιτιού της Μαρίας», των γονέων τους, καθηγητών των σχολείων των Καρδαμύλων, των τοπικών Αρχών, σαράντα πέντε Ουρουγουανών, φίλων του Ιδρύματος «Maria Tsakos Foundation» στο Μοντεβιδέο και των κατοίκων της περιοχής.

Το προηγούμενο σχολικό έτος, πρώτη χρονιά της λειτουργίας της Μαθητικής Στέγης στα Καρδάμυλα, το «Σπίτι της Μαρίας» φιλοξένησε δεκαεννιά αγόρια από τη Χίο και άλλα μέρη της Ελλάδας. Φέτος, ο συνολικός αριθμός των μαθητών ανέρχεται στους 21.

Το καλωσόρισμα των μαθητών έγινε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο και από τον Γενικό Διευθυντή κ. Σταύρο Μιχαηλίδη. Την σεμνή τελετή έκλεισε η απονομή από τον Πρόεδρο κ. Ε. Μητρόπουλο και την Δεσποινίδα Ελισάβετ Ν. Τσάκου, των επαίνων αριστείας στους μαθητές Χρήστο Ιωάννου, μαθητή της Β' Λυκείου και Γεώργιο Παντελή, μαθητή της Β' Γυμνασίου για τις εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, «Το Σπίτι της Μαρίας-Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος στο σπίτι της αείμνηστης Μαρίας Τσάκου στα Καρδάμυλα της Χίου, στεγάζεται σε ένα πανέμορφο χώρο έκτασης έξι στρεμμάτων στην περιοχή «Λουσιανή» του ναυτότοπου της Χίου. Η δημιουργία της Μαθητικής Στέγης, ενσαρκώνει το όραμα της οικογένειας του καπετάν Παναγιώτη, το σπίτι της Μαρίας να συνεχίσει να φιλοξενεί παιδικά χαμόγελα και να προσφέρει χαρά και προοπτική σε παιδιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter