Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τίμησε ο ΕΣΠ την κοινωνική προσφορά

IMG 2026

Τιμητικές διακρίσεις σε βετεράνους εθελοντές, εκπροσώπους εθελοντικών φορέων, σωματείων και ομάδων του Πειραιά, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον άνθρωπο και την κοινωνική τους δράση απονεμήθηκαν προχθές στη εκδήλωση του της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης αφού απηύθυνε τις ευχές του στους παριστάμενους, μνημόνευσε τον Γεώργιο Κασιμάτη ως ακούραστο εμπνευστή, πρωτεργάτη και δάσκαλο, που με την ανιδιοτελή προσφορά του στο υψηλότερο επίπεδο, τίμησε τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ο κ. Γ. Ζησιμάτος επέδωσε, εις μνήμη του, στον γιό του Νίκο Κασιμάτη τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας, πολύτιμης εθελοντικής συνδικαλιστικής του προσφοράς στα Πειραϊκά δρώμενα και στο ελληνικό εμπόριο.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καθ΄ όλη την διάρκεια του 2013 και αρνούμενος, όπως επεσήμανε, να δεχτεί την συνεχή και άδικη επιβολή απάνθρωπων, αντεθνικών εισπρακτικών μέτρων και την λογική της σαρωτικής εκκαθάρισης εμπόρων και εργαζομένων μέσα σε ένα στρεβλό και απρόβλεπτο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, που προκαλεί την εμπορική αποτυχία σε μεγάλο μέρος της αγοράς, χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη κάθε μορφή κατάσχεσης ιδιωτικής περιουσίας, όπως και άδικη την στέρηση από τον έμπορο της τεκμηρίωσης της αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεών του.

Τόνισε ότι με απόφαση του ΕΣΠ και σε απόλυτη συνεργασία και με ενεργές πολιτικές δυνάμεις αντίστασης, θα υπάρξει συμπαράσταση στους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ήδη αναζητείται με όλα τα μέσα η δικαίωση στα ελληνικά, αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, για την κατοχύρωση του έκτακτου και του αιφνιδιαστικού στην μεταβολή των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώ το κράτος, πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την πραγματική αδυναμία στην αιφνίδια οικονομική κατάρρευση του υποτιθέμενου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος που ασκείται η εμπορική δραστηριότητα.

Για το 2014, εξέφρασε την άποψη, ότι θα είναι μια χρονιά που θα κριθούν και θα αλλάξουν πολλά, καθώς είναι χρονιά εκλογών και πρέπει να γίνει αντιληπτό το καθολικό αίτημα για τακτοποίηση και νοικοκυροσύνη σε όλα τα επίπεδα, για ενότητα και συνεργασία, για την διάσωση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Τόνισε ότι το ελληνικό εμπόριο έχει ανάγκη από απλές, δίκαιες και ξεκάθαρες λύσεις που θα του δώσουν το δικαίωμα της εργασίας και της επιβίωσης με αξιοπρέπεια, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά απαιτούνται θυσίες για να γίνουν αλλαγές και να επέλθει βελτίωση, ώστε να διατηρηθούν οι βασικές υποδομές και να γίνει επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικής διάκρισης στους εθελοντές:
1. Ζαφειρία Βερνάρδου, από τα συσσίτια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
2. Ευδοκία Καραγεώργη, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
3. Μανιώ Κορλέτη, από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ
4. Σταυρούλα Μαντουβάλου, εθελόντρια στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
5. Ευθυμία Παπαδόδημα, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
6. Δέσποινα Παπαθεοδούλου, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και
7. Στέλιο Σμπιλή, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΠ, επέδωσε εις μνήμη της Ρήνας Βλαχάκη, τ. μέλος του ΔΣ και εθελόντρια στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, τιμητική πλακέτα στον σύζυγό της κ. Α. Βλαχάκη, σε αναγνώριση της ουσιαστικής εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής της δράσης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Χρήστου.

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Πειραιώς π. Νήφων Καπογιάννης, παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Θ. Δρίτσας, Μ. Ρεπούση, Μ. Γιαννακάκη, Π. Μελάς και Ι. Κουράκος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου Δ/ντής κ. Β. Κυριαζής, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Πειραιά κ. Α. Νεράντζη Δ/ντρια κ. Σ. Κελέρη, ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Λ. Τζανής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Κωνσταντούζος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Β. Ανεμοδουρά, οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά κ.κ. Ι. Καρδαράς και Α. Καλογερόγιαννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Β' Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Δ. Τσιαβής, ο κ. Σ. Χατζάκος Γεν. Δντής του ΟΛΠ και Πρόεδρος της MedCruise, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΝΑΥΣ ΟΛΠ ΑΕ κ. Α. Σίγουρας, οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.κ. Γ. Μπενέτος και Α. Μιχάλαρος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Βερνίκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πειραιά Ταξίαρχος κ. Ι. Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκος, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γ. Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός, ο Γεν. Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Γ. Καρανίκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γ. Τσάκος, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων κ. Ν. Μαυρίκος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Α. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ κ. Γ. Παπαδάκου, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιά κ. Γ. Νιώτης, Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων και λοιπών οργανώσεων, οργανισμών και φορέων, δημοσιογράφοι, καθώς και επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter