Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Πεκίνο ελπίζει σε ένα δίκαιο, διαφανές περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ λέει ο Σι Τζινπίνγκ στον Σαρλ Μισέλ

0σι

Η Κίνα θα ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία και συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο του Λαού στην κινεζική πρωτεύουσα, ο Σι είπε στον Μισέλ πως ελπίζει ότι «οι θεσμοι και τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εμπεδώσουν μια αντικειμενική και ορθή αντίληψη για την Κίνα», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

«Η Κίνα θα παραμείνει ανοικτή για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ελπίζει πως η ΕΕ θα μπορέσει να εξαλείψει τις παρεμβάσεις ώστε να παράσχει ένα δίκαιο και διαφανές επιχειρηματικό περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες», είπε ο Σι στον Μισέλ.

Ούτε ο Σι ούτε η CCTV διευκρίνισαν τι εννοούσε μιλώντας για παρεμβάσεις.

Ο Σι δήλωσε πως η Κίνα και η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσουν το συντονισμό της πολιτικής και τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματα, να δημιουργήσουν από κοινού νέες μηχανές ανάπτυξης και να εγγυηθούν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των αλυσίδων βιομηχανικών προμηθειών.

Ο Μισέλ, ο οποίος πραγματοποιεί μονήμερη επίσκεψη στην Κίνα, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και με τον Λι Ζανσού, τον πρόεδρο της διαρκους επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται αφού ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν ανησυχία σε συνάντησή τους τον Οκτώβριο για την οικονομική εξάρτηση από την Κίνα.

ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter