Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλεξανδρούπολη Ουκρανία σιδηροδρομικώς…

0Συν89

Την ελληνική πρωτοβουλία για δρομολόγηση πιλοτικά τρένου με στόχο μία εναλλακτική σύνδεση από την Ουκρανία, μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας και σε συνεργασία με τις χώρες αυτές, η οποία θα καταλήγει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σιδηροδρομικώς εξέθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σταϊκούρας στον Υπουργό Επικρατείας της Ουκρανίας Oleh Nemchinov στο πλαίσιο συνάντησης που διεξήχθη στην 6η συνεδρίαση της Μεικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία, συμμετείχαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Taras Kachka, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.
Πρωτόκολλο
Με την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Μικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία Ελλάδας - Ουκρανίας που συνεδρίασε,στην Αθήνα, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον υπουργό Επικρατείας της Ουκρανίας Oleh Nemchinov.
Στην Επιτροπή συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς επίσης και στελέχη από την Enterprise Greece και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
Οι εργασίες της Επιτροπής επικεντρώθηκαν στις προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Ουκρανίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της επιστήμης και τεχνολογίας, της υγείας, των μεταφορών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των διαδρόμων σιτηρών.
Στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης Μικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας, υπεγράφη και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου οργανισμού επενδύσεων και προώθησης εμπορίου της Ουκρανίας Ukraineinvest.
Σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που συνδιοργάνωσαν, επίσης σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης ανάληψης δράσεων στήριξης της Ουκρανίας, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε διμερές. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε τη βούληση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter