Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς ναυάγιο

0Brexit4

Τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου της ΕΕ απασχόλησαν οι σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας και ο προϋπολογισμός, με τα μέλη του ΕΚ να ζητούν από το Συμβούλιο συμφωνία για το σχέδιο ανάκαμψης.
Το Κοινοβούλιο δε θα στηρίξει μια συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας ανεξαρτήτως της καταλληλότητας της, προειδοποίησαν αρκετοί ευρωβουλευτές σχολιάζοντας τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση των δύο μερών. Απέρριψαν ακόμη την πρόθεση της Βρετανίας να διαπραγματευτεί επιλεκτικά για συγκεκριμένα θέματα, αγνοώντας άλλα.
Πολλοί ομιλητές τόνισαν ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα συμφωνηθέντα της Πολιτικής Διακήρυξης που υπέγραψαν η Βρετανία και η ΕΕ πέρυσι, η οποία περιέχει ένα σαφές πλαίσιο για τη μελλοντική τους σχέση. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης να τηρηθούν πιστά οι όροι της νομικά δεσμευτικής Συμφωνίας Αποχώρησης, μεταξύ άλλων λόγων και προς όφελος των Βρετανών πολιτών στην ΕΕ και των Ευρωπαίων πολιτών στην Βρετανία. Το Κοινοβούλιο ελπίζει ότι θα βρεθεί νέα δυναμική για την ολοκλήρωση των συνομιλιών, για τις οποίες απομένουν μόνο 204 μέρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter