Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τούρκοι παρενόχλησαν Έλληνες ψαράδες σκάφος του ΛΣ και της FRONTEX

0σκα

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Όπως φαίνεται από βίντεο που δημοσίευσε το politischios.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σκάφος της Frontex και από έλληνες ψαράδες να φύγουν από την περιοχή κι όταν έφτασε το Λιμενικό από τη Χίου, κάλεσαν σε ενισχύσεις. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές. Όλα έγιναν στις Οινούσσες, όπου Έλληνες ψαράδες αλλά και το πλήρωμα σκάφους της Froxntex είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων.
Το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.
Οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να αποχωρήσουν, λέγοντας τους πως βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα.
Όταν στο σημείο εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση και έστειλαν και δεύτερο σκάφος τους στο σημείο.
Επί τέσσερις ώρες τα δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έκαναν ελιγμούς, «στοχεύοντας» κυρίως το σκάφος των Ελλήνων ψαράδων, καθώς επίσης το σκάφος του λιμεναρχείου Χίου και εκείνο της Frontex. Ύστερα από ώρα, έφυγαν από τα ελληνικά νερά προς το λιμάνι του Τσεσμέ.
Η νέα πρόκληση έγινε, σύμφωνα με το politischios.gr, ενώ η ακτοφυλακή της Τουρκίας εδώ και τρεις μήνες έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται σε κάθε κλήση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για περισυλλογή μεταναστών εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Το σχετικό βίντεο- ντοκουμέντο είναι αναρτημένο στη διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=dmlBBNfZIXQ&feature=emb_title

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter