Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον Έβρο την Τρίτη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

sasoli laien misel

Στον Έβρο θα μεταβεί αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινού με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.


Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Πρωθυπουργό θα μεταβούν στον Έβρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.
«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλαλ φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα βρεθούν μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εμού αύριο στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της Ε.Ε.» έγραψε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την «κατανόησή» της προς την Τουρκία για τον πόλεμο στη Συρία, τονίζοντας όμως ότι η απόφαση της Άγκυρας να αφήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη «δεν μπορεί να είναι» η απάντηση στην κρίση αυτήν.
«Αναγνωρίζω ότι η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όμως αυτό που βλέπουμε τώρα δεν μπορεί να είναι η απάντηση ή η λύση», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter