Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το «Ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES» συνεχίζεται για 4η χρονιά

0ΦΑΙΝΟΜΜΕΣΤΑ1

Η SUPERFAST FERRIES στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica Group και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας – Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES», ολοκλήρωσε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις δράσεις της για την προαγωγή της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού στη Νότια Ιταλία, εκεί όπου συνεχίζει αδιάκοπα εδώ και τρείς χιλιετίες να χτυπά ολοζώντανη η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ που έχει την έδρα του στο Ρήγιο της Καλαβρίας, επέλεξε έναν ιστορικό και ιδιαίτερα σημαντικό για τον απανταχού ελληνισμό τόπο όπως είναι η Χώρα του Βούα (Μπόβα), για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Φαινόμμεστα στην Χώρα... με το βλέμμα στην Ελλάδα». Η εν λόγω εκδήλωση είχε κύριο στόχο να φέρει την Ελλάδα στην καρδιά της ελληνόφωνης Καλαβρίας μέσα από την προβολή τεσσάρων βραβευμένων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, υπό την αιγίδα του Δήμου της Χώρας του Βούα, του Εθνικού Γεωπάρκου του Ασπρομόντε (Parc Nazionale dell’Aspromonte) και της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη.

Εκεί, στην πρωτεύουσα της ελληνικής Καλαβρίας, άνθισε πρόσφατα μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία αναβίωσης των ελληνόφωνων σπουδών από μία μικρή ομάδα μόνιμων κατοίκων οι οποίοι ίδρυσαν το «Σχολείο τη Γλώσσα Γκραίκα του Βούα “G.Α. Crupi”».

Παράλληλα, στη Μεσσήνα της Σικελίας όπου η Ελληνική Κοινότητα του Στενού θέλοντας να τιμήσει τη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη εγκαινίασε τη δανειστική παιδική βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη - Ταξίδι στα γράμματα» δίνοντας το όνομά της, η SUPERFAST FERRIES προσέφερε στη βιβλιοθήκη βιβλία της σύγχρονης παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας κάνοντας έτσι την αρχή για τη δημιουργία της. Παράλληλα δώρισε στην Κοινότητα έναν διαδραστικό πίνακα για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας των μαθημάτων της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων.

Τέλος, ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Delia” στην Μπόβα Μαρίνα - ένα ακόμη ελληνόφωνο χωριό της Καλαβρίας - μέσω του Προέδρου του Giacomo Stelitano, του Καθηγητή Salvatore Dieni και των μελών του Δ.Σ. οι οποίοι παρέδωσαν ειδική πλακέτα στην SUPERFAST FERRIES, ευχαρίστησε την εταιρία μας για τη δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα και την προσφορά του συλλογικού βιβλίου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς «Κάθε μέρα γιορτή, μια Παγκόσμια Ημέρα», για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ελληνικής γλώσσας.

Το Πρόγραμμα «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας - Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES», επιμελείται και συντονίζει η συνεργάτης της εταιρείας Κα. Μαίρη Κρητικού.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter