Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όμιλος Grimaldi: Μείωσε χωρητικότητα στην Αδριατική, προτείνει μείωση και στις γραμμές της Κρήτης

EUROPA PALACE

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές που πραγματοποίησε στα δρομολόγια στις γραμμές της Αδριατικής προχώρησε ο όμιλος Grimaldi.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι πρόσφατα ανακοινωμένες αλλαγές στοχεύουν σε μια ριζική αναδιοργάνωση των δρομολογίων της στην Αδριατική, υπό το φως των νέων συνθηκών της αγοράς που αναδύονται μετά την πανδημική κρίση και ενόψει της παροχής πιο αξιόπιστων υπηρεσιών στην πελατεία του. Διαχωρίζοντας την γραμμή Αγκώνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα σε δυο γραμμές από το Ιταλικό λιμάνι προς την Ηγουμενίτσα και μία προς την Πάτρα, ο κίνδυνος καθυστερήσεων μειώνεται σημαντικά, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν πιο άνετες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Ενώ επικεντρώνεται στην παρουσία του στην Αγκόνα, ο Όμιλος Grimaldi αποφάσισε να σταματήσει την υπηρεσία επιβατών από τη Βενετία στην Ελλάδα. Επίσης, στην γραμμή Μπρίντεζι-Πάτρα άφησε μόνο ένα πλοίο στη γραμμή μεταξύ της νότιας Ιταλίας και της Ηγουμενίτσας.

Συνολικά, ο αριθμός των πλοίων του Ομίλου Grimaldi που δρομολογούνται μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας παραμένει ο ίδιος, δηλαδή πέντε πλοία ro / pax και δύο πλοία ro / ro. Ωστόσο, κατέγραψε μια μείωση της συνολικής προσφερόμενης χωρητικότητας κατά 2.000 γραμμικά μέτρα για οχήματα και κατά 200 καμπίνες επιβατών.

Μέσω αυτής της κίνησης, ο Όμιλος Grimaldi επιβεβαιώνει τη στρατηγική του να ανταγωνίζεται με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, μερικές φορές αφαιρώντας χωρητικότητα, εάν είναι απαραίτητο, αλλά πάντα στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες του, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος ο όμιλος Grimaldi αναφέρεται και στις γραμμές Πειραιά-Κρήτη, όπου η θυγατρική του Minoan Lines έχει αναπτύξει προς το παρον τρία πλοία ro / pax, ενώ η ανταγωνιστική κοινοπραξία συνεχίζει να λειτουργεί με τέσσερα πλοία στις ίδιες διαδρομές, αν και γνωρίζει ότι η αγορά, ειδικά για τους επιβάτες, δεν δικαιολογεί την ανάπτυξη αυτού του αριθμού μονάδων.

Ο Όμιλος Grimaldi καταλήγει στην ανακοίνωση είναι πεπεισμένος ότι οι γραμμές Πειραιά-Κρήτη μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς με έξι πλοία ro / pax, τρία εκ των οποίων να λειτουργούν από την Minoan Lines, μια εταιρεία που εδρεύει στο Ηράκλειο και τα υπόλοιπα τρία από άλλους παίκτες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter