Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν κατατέθηκε προσφορά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

cyprusmaritime

Δεν υπήρξε τελικά ενδιαφερόμενος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδος.

Παρά το ενδιαφέρον που επέδειξαν εν δυνάμει υποψήφιοι για εξασφάλιση των εγγράφων του Ανοικτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για τη Θαλάσσια Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας που θα λάμβανε κρατική επιδότηση ύψους μέχρι 5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σύμφωνα με τους ενωσιακούς κανόνες για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), δυστυχώς δεν έχουν υποβληθεί οποιεσδήποτε προσφορές από θαλάσσιους μεταφορείς.
Αυτό αναφέρει το υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήταν σήμερα 29.01.2021, ώρα 12:00. Τα έγγραφα διαγωνισμού συντάχθηκαν στη βάση της προσφοράς ΥΓΟΣ με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επίδειξη ενδιαφέροντος εκ μέρους της αγοράς, η οποία είχε ως έναυσμα τη δημοσιογραφική διάσκεψη της 11ης Δεκεμβρίου 2020 οδήγησε στην εξασφάλιση των εγγράφων διαγωνισμού από 24 διακριτούς οικονομικούς φορείς.
«Η μη υποβολή προσφορών με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενδεχομένως να οφείλεται στις οικονομικά αβέβαιες επικρατούσες συνθήκες ως απόρροια της πανδημίας COVID-19 οι οποίες αναμφίβολα επηρεάζουν και τον τομέα της ναυτιλίας, ιδιαίτερα τους κλάδους των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων. Το όλο εγχείρημα της Θαλάσσιας Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα επαναξιολογηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού μεσολαβήσουν επαφές με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά πάντα με γνώμονα τη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην εξυπηρέτηση της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) και της αναγκαίας και ορθολογιστικής διάθεσης του δημόσιου χρήματος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter