Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πορθμειακές συνδέσεις

0fery

Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πορθμειακών συνδέσεων πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνέχεια των δράσεών της σε ευαίσθητους κλάδους της οικονομίας.
Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή, διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και των κοινοπραξιών στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα γενικότερης έρευνας εντοπισμού αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά και ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
Η επιτροπή υπογραμμίζει ότι συνεχίζει να επεμβαίνει, στην παρούσα συγκυρία που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19, όπου κρίνεται απαραίτητο, ως αρμόδια για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ.
Τέλος, η επιτροπή αναφέρει ότι, "προ του ενδεχομένου εμφάνισης στρεβλωτικών φαινομένων, ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας, ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter