Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COVID-19:Σε μεγάλη «φουρτούνα» η ευρωπαϊκή ακτοπλοΐα

0PO ferry logo

Σε έντονους κλυδωνισμούς υποβάλει στο σύνολο της ευρωπαϊκής ακτοπλοΐας η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα των κυβερνήσεων για την αποτροπή της περεταίρω διάδωσή του.

Η P&O Ferries ζήτησε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών, από τη Βρετανική κυβέρνηση, αναφέροντας ότι το lockdown κοστίζει 250.000 λίρες την ημέρα. Η δανική ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS ζήτησε από 2.000 υπαλλήλους να πάρουν άδεια, υποστηριζόμενη από πακέτα κρατικών ενισχύσεων, ενώ η Brittany Ferries υπολόγισε το οικονομικό της πλήγμα σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ (27 εκατομμύρια δολάρια) για το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε δηλώσεις του ο chief executive του UK Chamber of Shipping Bob Sanguinetti προειδοποίησε ότι αν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν τύχουν στήριξης θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το προσωπικό τους ή θα κλείσουν. Η Σουηδική ναυτιλιακή εταιρεία Stena Line δήλωσε χθες ότι θα απολύσει 600 υπαλλήλους και θα απολύσει 150 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αναφέροντας "μεγάλη μείωση στις ταξιδιωτικές κρατήσεις και τους όγκους φορτίων" σε ολόκληρη την Ευρώπη ενώ θα κλείσει οριστικά τη διαδρομή Olso-Frederikshavn. Από την πλευρά του ο Εμανουέλε Γκριμάλντι σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων έθεσε θέμα ανταγωνισμού με τα πακέτα διάσωσης για να τονίσει ότι "εάν το κράτος παρεμβαίνει, τότε πρέπει να παρέμβει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό".
Από την πλευρά της η Brittany Ferries ανέφερε ότι συνεχίζει να παρέχει " ζωτικής σημασία εμπορικές υπηρεσίες " μεταξύ Γαλλίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, με πέντε από τα 12 πλοία της να μεταφέρουν μόνο εμπορεύματα επισημαίνοντας ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι ζημιογόνες και δεν αντισταθμίζουν την απώλεια επιβατών. Στην ελληνική επικράτεια τέλος η ακτοπλοΐα βρίσκεται στην ίδια δεινή θέση καθώς οι μετακινήσεις επιβατών έχει μειωθεί στο ελάχιστο και μόνο οι εμπορικές μεταφορές γίνονται για τον εφοδιασμό της νησιωτικής χώρας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter