Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Covid-19: Υπό εξέταση απαγόρευση στις ενδονησιωτικές μεταφορές

0plakiwtakis3

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση και στις ενδονησιωτικές μεταφορές άφησε «ανοικτό» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο κλιμάκωσης των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση για την μη περεταίρω μετάδοση του κορωνοϊού.
Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης από το ένα νησί στο άλλο, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού στη νησιωτική Ελλάδα.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών, η ανησυχία των οποίων είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι και οι προσφυγικές ροές είναι σχεδόν μηδενικές»
Όσον αφορά τον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ευχαρίστησή του. «Νομίζω τα έχουμε πάει καλά. Η πλειοψηφία των πολιτών έχει τηρήσει τα μέτρα και δεν πρέπει αυτό να το χαλάσουμε. Η εικόνα στην γειτονιά μας δεν είναι καθόλου καλή».
«Παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μείνουμε κοντά στους αγαπημένους μας κα τις οικογένειες μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι για συγκεκριμένο χρόνο» έσπευσε να συμπληρώσει.
Και κατέληξε: «Πολλοί κάνουν παράπονα επειδή δεν μπορούν να ψαρέψουν ή να κολυμπήσουν. Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα, αλλά μπάνια μπορούμε να κάνουμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο».
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει λάβει μια σειρά μέτρων για τον Covid-19, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση μετάβασης στα ελληνικά νησιά – πλην των μόνιμων κατοίκων και της εμπορία προϊόντων.

Τα μικρά νησιά
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι «ιδιότυπη» καραντίνα ζητά από την κυβέρνηση το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών. Ειδικότερα ζητά την άμεση απαγόρευση όλων των αφίξεων ακόμα και αυτές των μόνιμων κατοίκων βάσει επίδειξης του Ε1, καθώς εκφράζεται τεράστια ανησυχία ότι ο αριθμός των εποχιακών εργαζομένων που διαθέτει το απαραίτητο έγγραφο και έχει ήδη μετακινηθεί προς αυτά είναι μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter